Mann som ser i kikkert, innsynInnsyn for proffkunder
Hvem eier tegningene?

Spesialtilbud for brukere av DDS

Kategorier: Proffkunde, Tjenester|Sist oppdatert: 3. april 2021|Publisert: 4. juni 2019|

Arkitekt Sandmark benytter seg av tegneprogrammet Data Design System, bedre kjent som DDS, ved opptegning av prosjekter. Det betyr at de av dere som selv tegner i dette programmet kan enkelt dele filer med meg. Under er noen eksempler på hvordan filene kan deles.

Jeg designer boligen – du lager arbeidstegninger

Denne løsningen er vel den som blir vanligst da jeg er arkitekt og du mest sannsynlig er byggmester. Jeg kan starte med å designe boligen etter tiltakshavers ønsker og klargjøre alle tegninger for søknad.

Arkitekt Sandmark tar kun på seg ansvaret som ansvarlig søker til det foreligger en godkjent rammesøknad. Når rammen er på plass er det naturlig at byggmester tar over rollen som ansvarlig søker. Vedkommede har bedre anledning til å følge opp på byggeplass enn det jeg har. Siden det er byggmester som overtar ansvaret vil dette også medføre ansvaret for å lage arbeidstegninger.

Hvis tegner i DDS selv kan du ta over prosjektet og spare masse tid da du slipper å tegne det opp på nytt. Ferdighusfirmaene som benytter seg av DDS vil kunne korte ned arbeidstimene for å få utbedret arbeidstegninger. Noen av ferdighusfirmaene som benytter DDS er Boligpartner, Idehus, Hibahus, Byggmann, Hedalm Anebyhus, Norske hus, Overhalla hus og mm.

Ta kontakt i dag

Du designer boligen – jeg lager illustrasjoner

Har behov for 3D illustrasjoner er det muligheter for å redusere prisen på illustrasjonene hvis du benytter DDS. Da kan du enkelt zippe en mappe av hele prosjektet og sende det til meg. Jeg vil klargjøre alle filene for 3D illustrasjoner. Jeg kan benytte meg av forhåndslagrede maler og rydde opp i filene direkte i DDS fremfor opprydding av en eksportert 3ds fil.

Siden jeg har sett begge sider av hvordan lage en 3ds-fil og hvordan importere en 3ds-fil i et renderprogram så vet jeg nøyaktig hva som må gjøres for å minimere både tidsbruk og “feil” i filene.

Kjempeenkelt for deg…du trenger kun å opplyse om materialer og farger – resten ordner jeg.

Få et tilbud

Jeg designer boligen – du tar med prosjektfilen til byggmester

Dette alternativet er for tiltakshavere som har fått tegnet boligen hos meg. Fordelen med å tegne via meg er at du ikke binder deg til en bestemt entreprenør før du har fått hentet inn priser. Når nabovarslene/søknaden er levert kan du ta kontakt med entreprenører i ditt område. Entreprenøren kan tegne selv eller bruke arkitekter/ingeniører som benytter seg av DDS. Gjør de detter har du muligheten til å presse ned prisen da de kan få prosjektfilen fra meg og tegne videre på den.

Dette vil redusere kostnadene for arbeidstegninger kraftig og boligen vil ikke avvike fra tegningene det er søkt om.

Få tilbud på 3D bestillinger
Byggeplass med reisverk
Arkitekt Marianne Sandmark sitt profilbilde

Marianne Sandmark
Daglig leder
Arkitekt MNAL

Mann som ser i kikkert, innsynInnsyn for proffkunder
Hvem eier tegningene?
lenke via bilde til nettbutikk