Sist oppdatert: 10. november 2023

Personvern

Arkitekt Sandmark AS behandler personopplysninger om potensielle og eksisterende kunder, mottakere av nyhetsbrev og brukere på nettsiden. I tillegg behandles personvernopplysninger fra leverandører og andre samarbeidspartnere.

Personopplysninger

Med bakgrunn i artikkel 6 i personvernloven behandles personopplysninger etter disse punktene.

  • 6 a Fordi du har gitt samtykke (e-poster, gratis pdf-er)
  • 6 b Fordi vi har inngått en avtale (kontrakter)
  • 6 c Fordi vi har en rettslig forpliktelse (nabovarsler, byggesøknader, regnskap)
  • 6 f Fordi jeg tror du kan ha interesse av kontakt (B2B)

Arkitekt Sandmark AS behandler personopplysninger om potensielle og eksisterende kunder, mottakere av nyhetsbrev og brukeradferd av nettsiden. I tillegg behandles personvernopplysninger fra leverandører og andre samarbeidspartnere.

Du har selv valgt å gi denne informasjonen for å kunne gjennomføre kjøp av en tjeneste eller for å motta noe tilbake. I de aller fleste tilfellene kommer henvendelsen direkte fra deg, men noen ganger går henvendelsen via en byggmester eller en husselger.

Arkitekt Sandmark AS behandler personopplysninger via:

  • Henvendelser via e-post, kontaktskjema, telefon eller sosiale medier
  • Kjøp av tjenester
  • Inngåelse av kontrakter
  • Påmelding til nyhetsbrev
  • Bestilling av gratis hjelpemiddel (pdf)
  • B2B henvendelser

Det ulike formålet med personopplysningene styrer hvor lenge disse opplysningene blir lagret.

  • Regnskap: 10 år
  • Kontrakter i Posten signering: 5 år
  • E-poster: 5 år
  • Generelle henvendelser: 5 år
  • Søknader med CV: 2 år

Personopplysninger som ikke slettes:

  • Tegninger med personopplysninger i tittelfelt
  • E-byggesøknad/Altinn: følger deres GDPR da dette er juridisk dokumenter

Arkitekt Sandmark AS deler kun personopplysninger når det er nødvendig for å gjennomføre tjenesten du har kjøpt eller bestilt.

  • Leverandører av tjenester for å kunne ta i bruk:
    • regnskapsprogram (Norge)
    • skylagring/filhotell/CRM (USA/Tyskland)
    • e-postmarkedsførings plattform (Australia)
    • digitale byggesøknader/nabovarsler (Norge)
    • digital signering av kontrakter og andre avtaler (Norge)
  • Offentlige myndigheter det må rapporteres til
    • Altinn (Norge)
    • Kommunen som behandler din byggesak (Norge)

Deling av henvendelser

Arkitekt Sandmark AS har samarbeidsavtaler med andre arkitekter, ingeniører og byggmestre. Ved utfylling av et henvendelsesskjema kan du huke av om du tillater at jeg deler informasjon med disse hvis jeg ikke har anledning til å utføre jobben. Henvendelser videresendes ikke før det foreligger skriftlig samtykke enten via skjema eller e-post.

Hvis du ønsker å vite hvem jeg har delt dine personopplysninger med så kan du be om en redegjørelse pr e-post eller via kontaktskjemaet.

Om firmaet

Nettsiden eies av Arkitekt Sandmark AS med org. nr: 923 143 785.

Arkitekt Sandmark ble stiftet i 30.juni 2019 og holder til i Trondheim.

Firmaet drives av Marianne Sandmark som har en MA i arkitektur (2011) og en BA i kunsthistorie (2005). Sandmark er registrert hos Norske arkitekters landsforening og kan derfor benytte seg av tittelen MNAL.

Marianne Sandmark er eneste behandleransvarlige i firmaet.

Kontaktinfo:

Faktura adresse:
Arkitekt Sandmark AS

Romolslia 70
7029 Trondheim

Tlf: 988 46 159
Åpningstid fra kl 08.00 til 16.00.

Besøksadresse: Vi avtaler sted og tidspunkt

ms@arkitektsandmark.no

I den grad det lar seg gjøre benytter Arkitekt Sandmark AS seg av nettsider med sikker kobling (SSL), sterke passord som lagres i passordhvelv, passord som blir endret ofte, daglige sikkerhetskopieringer og totrinns pålogging der dette er mulig.

Dette er tiltak som i stor grad vil hindre uvedkommede å få tilgang til dine opplysninger.

Oppdages det brudd på datasikkerheten vil dette bli rapportert til Datatilsynet innen to virkedager.

Hvis du kun har abonnert på e-poster og ikke bestilt tegnetjenester kan du be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg.

For å melde deg av e-postlisten kan du benytte deg av «Meld av» knappen nederst i e-posten. Dette er en fullautomatisk tjeneste som leveres via Campaign Monitor. Forsetter du å motta e-poster etter dette er det bare å ta kontakt så slettes jeg deg manuelt.

Hvis du har bestilt tegninger fra Arkitekt Sandmark AS kan dessverre ikke informasjonen slettes om deg pga administrative, juridiske og regnskapsmessige årsaker.

Dine rettigheter

Reklame og annonser

I noen tilfeller benyttes affiliatelenker på denne nettsiden. En affiliatelenke er et markedsføringsverktøy som firma benytter seg av for å spore trafikken fra annonser slik at bloggere og andre som har en nettside kan annonsere og få betalt hvis annonsen genererer et kjøp av produktet. Dette medfører ikke noen ekstra kostnader for deg.

Bruk av slike lenker i et innlegg er alltid merket i toppen på innlegget med hvilket firma det reklameres for, iht markedsføringsloven.

Grunnet registrering av affiliate programmer på tvers av nettsider vil noen affiliate lenker (Amazon) være registrert på Sandmark Webdesign og publisering ENK, som er enkeltpersonsforetaket til eieren (100%) av Arkitekt Sandmark AS.

Arkitekt Sandmark AS har inngått samarbeid med flere firma tilknyttet boligbransjen som leverandører av verktøy og inneklimaprodukter, utomhusprodukter som bålpanner, terrassevarmere, hagestuer og drivhus, interiør produkter som hytteprodukter og møbler.

Overskriftene er affiliatelenker som lenker til de ulike nettstedene.

Amazon

Selskapets vareutvalg omfatter klær, forbrukerelektronikk, bøker, musikk, film, kontorutstyr med mer, både nytt og brukt. I tillegg til netthandel har selskapet også virksomhet innen butikkdrift og står blant annet bak strømmetjenesten Amazon Prime.

Bedre inneklima

Bedre Inneklima er en norsk nettforhandler, som spesialiserer seg på inneklimaprodukter og selger avfuktere, luftfuktere, luftrensere, vifter og ventilasjon for private og profesjonelle og industrielle.

Bålstedet

Bålstedet ble stiftet i 2017. Vi har drevet med import av produkter som lyser av innovasjon og nytenkning. Når vi kom over produktene til Solo Stove, skjønte vi at dette slår an i Norge.

I alle tider har bålstedet vært en naturlig møteplass. En møteplass for alle begivenheter, og folk i alle aldre. Eller kanskje bare et sted for refleksjon. Dette har vii Bålstedet i tankene når vi velger ut nye og innovative produkter til morgendagens møteplasser. Hos oss finner du helt sikkert noe som passer perfekt til ditt uterom hjemme, på camping, i skogen eller på hytta.

Grønt fokus

Grønt Fokus har over 30 års erfaring med hagestuer og drivhus. Hos Grønt Fokus kan du handle komplette hagestuer eller bare de enkelte deler som reisverk, tak eller skyvepartier. Vi har også et stort utvalg av drivhus i alle størrelser og prisklasser.

Hyttefeber

Hyttefeber er en helnorsk nettbutikk med populære kvalitetsprodukter fra kjente kjære merkevarer til de beste prisene.

Lampegiganten

Lampegiganten.no er Europas førende nettbutikk for lamper og belysning! Alle, både private og bedrifter, trenger belysning – til hjemmets ulike rom, i hagen og uteområdet, på kontoret og på arbeidsplassen. Lamper utfyller hver dag et antall ulike behov over hele landet, fra leselys og lyset på kjøkkenet til arbeidslys, park- og veibelysning.

Lunehjem

Lunehjem.no åpnet som nettbutikk i oktober 2005. Vi var blant de første som åpnet nettbutikk i Norge innenfor interiør. I dag er vi en av de største. Vi har gjennom alle disse årene fått en unik erfaring i hvordan vi skal gi deg som kunde en god og trygg opplevelse ved å handle på nett.

Vi tilbyr et stort utvalg av produkter innenfor møbler, belysning og interiør, med vekt på skandinavisk design. Vi er stolte av å samarbeide med mange kjente merkenavn som GUBI, &tradition, HAY, String, Muuto, Northern, Menu, HK Living, Lampe Gras, Menu, Pappelina og mange flere!

Netthandelen

Netthandelen.no består av et lite, men driftig og engasjert team.
Med over 30 års fartstid har vi opparbeidet oss en unik erfaring og kunnskap for hagemøbler, og masse annet til et deilig uteliv!

Staypro

Staypro er ledende innen e-handel for verktøy, laser, målerinstrument og andre byggrelaterte produkter i Norge. Vi lagerfører store deler av vårt sortiment for å garantere rask leveranse.

Staypro utfordrer den fysiske byggvarehandelen, vi yter fantastisk og kompetent service ved å overgå forventningene til våre kunder i alle salgsledd/kanaler, hver dag!

VidaXL

vidaXL er en internasjonal nettbutikk med hovedkontor i Venlo, Nederland. Vi tilbyr et overraskende utvalg av produkter – et stort utvalg av produkter i kategorier som hjem og hage, møbler, sportsutstyr og mange flere.

Vi gjør markedsundersøkelser og finner ut hva slags produkter som er etterspurt. Når dette er bestemt, forhandler vi med fabrikker som produserer disse produktene, hvoretter vi kjøper dem i bulk – direkte fra kilden. Takket være denne prosessen kan vi påvirke designet og emballasjen på produktene, noe som gjør at vi kan optimalisere hele prosessen – og det betyr at du til slutt vil betale en veldig rimelig pris for våre produkter.

Vi har også en egen fabrikk hvor vi produserer flere typer møbler av sponplate. For disse produktene har vi enda mer å si for hele produksjonsprosessen, noe som igjen gjør prisen du betaler som vår kunde meget gunstig.

Informasjonskapsler og eksterne programmer

Første gang du besøker nettsiden, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din aksepterer informasjonskapsler. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.

Denne nettsiden benytter seg av flere eksterne nettsider eller wordpress plugins som benytter seg av informasjonskapsler for å fungere. Innsamlingen av data er begrenset (ikke IP adresser). Informasjonen som hentes inn brukes til å kunne føre statistikk over hvordan leserne bruker nettsiden, hvilke sider som besøkes og lengden på besøket. Denne statistikken benyttes i videre utvikling av siden for å kunne gi deg en bedre leseropplevelse.

Alle programmene og plug-ins som denne siden benytter seg av er mer detaljert beskrevet i punktene under.

Hvis du klikker på en av annonsene vil det bli registrert at du har klikket på en av mine annonser når du kommer til den siden du blir sendt videre til. Denne sporingen aktiveres først når du aktivt velger å trykke på annonsen. Les mer under «Bruk av reklame (affiliate-lenker).

Kontaktskjemaene på disse nettsiden er via selve nettsiden. Nettsidene driftes av Sandmark Webdesign og publisering ENK som er enkeltpersonsforetaket til innehaveren av Arkitekt Sandmark AS. Det er to separate firma, men kun en databehandler.

Når et kontaktskjema sendes inn blir informasjonen lagret i nettsidens database (slettes manuelt innen 6 måneder), et epostvarsel går til Arkitekt Sandmark AS og et automatisk svar sendes til innsenders oppgitt e-postadresse.

Informasjonen som blir lagret er den du oppgir i skjemaet og tidspunktet det ble fylt inn. IPS adresser mottas ikke.

Når jeg sender ut informasjonsbrev gjøre dette via Campaign Monitor som er en automatiseringsplattform for markedsføring og en e-postmarkedsføringstjenester. Når du melder deg på et e-postkurs, e-postlisten også kalt medlemslisten (hovedlisten) så er det her ditt navn og e-postadresse blir registrert.

Campaign Monitor sender ut automatiske e-poster om du bestiller en gratis PDF og melder deg inn som medlem via et påmeldingsskjema. Dette gjøres for at du skal slipper å vente på at jeg skal sende ut slike e-poster manuelt. Ved påmelding hvor du får en lenke med nedlasting av pdf melder du deg på to lister; listen med pdf-en og hovedlisten. Listen med pdf-en utløser kun en e-post. Deretter blir e-posten din slettet fra denne listen etter senest 3 måneder.

Ved påmelding må du bekrefte at Arkitekt Sandmark AS kan sende deg e-poster og du må foreta et valg om du tillater sporing av e-posten.

Uten aksept av sporing deler du kun denne informasjonen:

  • Dato du meldte deg på
  • Navnet ditt slik du skrev det inn ved innmelding
  • E-postadressen din

Ved aksept av sporing deles denne informasjonen:

  • Dato du meldte deg på
  • Navnet ditt slik du skrev det inn ved innmelding
  • IP adressen som ble brukt ved innmelding
  • Åpning av e-poster
  • Lenker det trykkes på
  • Tidspunkt dette gjøres
  • Grov geolokalisering

De tre første punktene er informasjon som brukes som bevis for at det er du som har meldt deg på e-postlisten (ved en evt. GDPR tvist), de fire siste brukes som statistikk for å måle effektiviteten av e-postene som sendes ut.

Campaign Monitor om personvern og GDPR

Campaign Monitor er et australsk firma med amerikanske eiere som behandler og lagrer data i utenfor EU/EØS (Australia). En databehandleravtale er inkludert i deres personvern og er knyttet til EU kontraktene og klausulene.

Datasikkerhet
GDPR

For å kunne laste ned pdf-er og andre filer direkte fra nettsiden er det installert en WordPress Plugin kalt Download Monitor.

Dette tilleggsprogrammet loggfører hva som er lastet ned og når det er lastet ned. Informasjonen brukes for å bedre din leseropplevelse, for å gi deg rask mulighet til å laste ned filer og for å se statistikk på antall nedlastninger.

Følgende blir registrert:

  • Registrering av at en fil er lastet ned

Download Monitor har valgmuligheten for å registrere IP-adresser ved nedlasting, men denne funksjonen er slått av.

Download Monitor eies av et firma i Romania.

Arkitekt Sandmark AS benytter seg av ManageWP for å overvåke siden. Programmet kan samle inn data om:

  • Oppe og nedtid
  • SEO analyse
  • Malware-scan
  • Daglige backups
  • Kontrollerer om lenker fungerer som de skal
  • Kommentarer
  • Registrerte brukere på nettsiden
  • Informasjon om trafikkmengde

Siden det ikke er gjestebrukere på denne nettsiden, kommentarer er avslått og det ikke er eksterne brukere på denne siden anses dette programmet for å ikke samle inn persondata om brukere av nettsiden.

ManageWP er amerikansk og serbisk.

Nettsiden bruker flere andre verktøy som ikke setter cookies eller samler inn personlig data. Nettsiden bruker:

  • Oversettelser (lokalt på nettsidens server)
  • Bildekomprimering
  • SEO optimaliseringsverktøy
  • Plausible analytics (webanalyse)

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold. Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler, bygge inn sporingssystemer fra tredjeparter og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Nettsiden har kun Youtube videoer som innebygd innhold.

Youtube

Forhåndsinnstillingene for bruk av nettsidene er satt slik at Youtube er eneste tillatte koblinger. Denne kan du selv velge å slå av nederst på denne siden.

Besøker du nettsidene uten å forsøke å logge deg inn, søke etter sårbarheter eller utfører angrep på nettsiden samles det ikke inn noen personlig data fra deg utover det du velger å oppgi i kontaktskjema.

Oppdater dine tillatelser her: