Startpakke for planlegging av ny bolig

Tips og hjelpemidler|Sist oppdatert: 18. januar 2024|Publisert: 21. november 2020|

Jeg har satt sammen en pakke for deg som har så smått begynt å tenke på planlegging av en ny bolig. Denne pakken er kostnadsfri og du kan bestille pakken via skjemaet under. Her er en oversikt over hva pakken inneholder:

PDF 1: Figurer med funksjoner

Den første pdfen du får er et hjelpemiddel som jeg har kalt funksjonstreet. Det er en pdf som består av flere sirkler med påskrevne funksjoner og størrelser. Disse figurene kan du klippe ut, velge ut de funksjonene du skal ha i din nye bolig og flytte rundt på disse. Da kan du finne ut hvilke funksjoner du ønsker å ha samlet og hvilke grupper av funksjoner du kan bytte plass på. Husk å knipse bilder med mobilen underveis.

PDF 2: Figurer av boliger 1:500

Den andre pdfen du får er figurer av boliger og garasjer som er i målestokken 1:500. Da kan du printe ut et kart over din eiendom i samme målestokk og flytte rundt på disse figurene for å se hvor det er lurt å plassere boligen.

PDF 3: Ruteark i 1:100

Den tredje pdfen du får en et ruteark som har ruter som tilsvarer 60×60 cm i målestokken 1:100. Det vil si at en cm på dette arket er 1 m i virkeligheten. På dette arket kan du skissere hvordan du ønsker din bolig. Det blir lagt ved et ark i A4 og et ark i A3 format.

PDF 4: Figurer av møbler i 1:100

Den siste pdfen du får er et ark med figurer av møbler som du kan klippe ut og plassere på dine skisser. Da slipper du å håndtegne hvert eneste møbel. Det gjør det også lettere å flytte rundt på figurene etterpå. Et lite tips: Hvis du tar en tapebit (helst maskeringstape) trykker den et par ganger mot håndflata for å redusere styrken på limet, for deretter å rullen biten sammen med tapesiden ut, fester denne på baksiden av figurene så har du plutselig figurer som sitter litt fast på skissen, men som kan av og flyttes på.

Annonser for Amazon:

Hvis du ønsker flere ruteark i bokform kan mine skissebøker kjøpes som «print on demand» via Amazon.

CC 60 cm – 1:50

CC 60 cm – 1:100

CC 60 cm – 1:200